Ziraat Bankası Çiftçi Kredisi 2022 (Faizsiz ve İndirimli Oranlar)

ziraat bankası çiftçi kredisi

Türkiye’de tarımın çok önemli bir yere sahip olması dolayısı ile devletimiz tarım işiyle uğraşan emekçi çiftçiler için birçok destek sunuyor. Ziraat Bankası çiftçi kredisi ile tarımla uğraşanların makine ekipman alabilmesi, çalışan sayısı arttırması ve işlem hacmini çoğaltması için desteklerini sürdürmeye devam ediyor.

Ziraat Bankası Çiftçi Tarım Kredileri 2022

Ziraat Bankasından çiftçilerimize, mekanizasyon kredileri, hayvancılık ve su ürünleri kredileri, bitkisel üretim kredileri ve diğer tarım kredileri başlıkları altında pek çok destek sunulmaktadır. Ayrıca genç çiftçi akademisi adıyla eğitim programı, çiftçilere özel başak kart ve sigorta hizmetleri de banka tarafından sunulan diğer hizmetler. Ziraat bankası tarım kredilerini tüm detaylarıyla aşağıdaki başlıklarda bulabilirsiniz.

Tarımsal Mekanizasyon Kredisi

Ziraat Bankası tarımsal mekanizasyon kredileriyle, hayvansal, bitkisel ve su ürünleri üretimi veya avcılığı konularında tarımsal üretim yapan kişilere mekanizasyon alet ve makinesi alımına yönelik destek kredileri veriyor. Bu kredinin kapsadığı alet ve makineler, traktör, biçerdöver, hasat makineleri, çayır biçme, balya, silaj, süt soğutma tankı, süt sağım makinesi, yem karma makinesi, pulluk, kültivatör, patoz, mibzer, suluk, yemlik, balık bulucu cihaz vb. şeklindedir. Tarımsal üreticiler, işletme kapasiteleri uyumlu olacak şekilde bu mekanizasyon araçlarının alımına yönelik kredi çekebilmektedirler.

Kredi kapsamında tarımsal üretime yönelik olmak amacıyla alınacak tüm sıfır ve ikinci el tarım makinelerine kredi verilebiliyor. Tarım ve Orman Bakanlığının tebliği gereğince tarımsal mücadele araçları hariç, kredi kullanılarak alınacak araçların zirai kredilendirme belgesi olması gereklidir.

Sabit faizli tarımsal mekanizasyon kredileri kullanmak için Ziraat Bankası ile anlaşma yapmış firmalardan alınacak tarımsal mekanizasyon araçlarında vade bitimine kadar sabit faiz garantisi sunulmaktadır. Ek olarak çiftçinin koşulları ve üretim konusu uygunsa sübvansiyonlu desteklemeyle düşük faizli kredi kullanabiliyor. Ziraat bankası tarımsal mekanizasyon kredisi detayları için tıklayınız.

tarımsal mekanizasyon kredileri

Avantajlı Küçük Ekipman Kredisi

Ziraat Bankası, küçük ekipman kredisiyle işletmelerin daha verimli çalışabilmesi ve mekanizasyon seviyeleri yükseltmeleri için zirai kredilendirme belgesi olmak şartıyla sıfır küçük ekipman alımına yönelik kredi imkanı sağlıyor. Buna göre satış değeri maksimum 50.000 TL olan ve traktör, biçerdöver, kendi yürür hasat makineleri haricinde olan mekanizasyon araçları için KDV dahil satış tutarının tamamına kadar kredi kullanılabiliyor. Bu kredi türünde farklı ödeme dönemleri ve uygun vade seçeneklerini kullanarak, taksit ödemeleri hasat tarihine göre seçilebiliyor. Eğer çiftçinin koşulları uygunsa bankadan sadece bir imza karşılığında kredi alınabiliyor. Ziraat bankası avantajlı küçük ekipman kredisi detayları için tıklayınız.

Modern Basınçlı Sulama Kredileri

Ziraat Bankası çiftçilere kaynağından alınan suyu tarlaya dağıtmak için, damla, yağmurlama, veya mikro yağmurlama sulama sistemleri kurulumu amacıyla modern basınçlı sulama kredisi veriyor. Bu kredi kapsamında bahsedilen sulama sistemlerinin kurulumu, sistemlerin otomasyonuna ilişkin teknolojik sistemlerin alınması, sistemle bağlantılı derin kuyu açılması şeklinde yatırımlar için kredi verilmektedir. Ziraat Bankası modern basınçlı sulama kredisi detayları için tıklayınız.

Bitkisel Üretim Kredisi

Ziraat Bankasından tarla, bahçe, örtü altı, topraksız, su kültüründe üretim gibi çeşitli bitkisel üretim alanlarında faaliyet gösteren üreticilere bitkisel üretim kredileriyle destek sunuluyor. Bu kredi kapsamında tahıllar, endüstri bitkileri, yağlı tohumlar, baklagiller, yumrulu bitkiler, yem bitkileri, tıbbi ve aromatik bitki ve sertifikalı tohumluk yetiştiriciliği, sertifikalı tohum işleme ve pazarlama, tarla sebzeciliği, meyve yetiştiriciliği, serada meyve ve sebze yetiştiriciliği, süs bitkisi yetiştiriciliği, mantar yetiştiriciliği gibi bitkisel üretim konularında yapılan yatırım ve üretim faaliyetlerine kredi kullandırılabiliyor.

Bitkisel üretim kredisinde tohum, gübre, ilaç, yakıt, nakliye, pazarlama, çeşitli demirbaş alımı, bakım-onarım, sigorta, kira gibi masraflar işletme kredileriyle karşılanmaktadır. Sera, soğuk hava deposu, bağ, meyve bahçesi kurulması veya satın alınması, sulama sistemleri kurulması, yatırımın yapılacağı tarlanın alımı gibi harcamalar ise yatırım kredileri ile karşılanıyor. Ziraat bankası bitkisel üretim kredisi detayları için tıklayınız.

Yeni İşletme Kredisi

Bitkisel üretim, hayvansal üretim veya su ürünleri konularında mevcut bir işletmenin satın alınması amacıyla Ziraat Bankasından yeni işletme kredisi kullanabilirsiniz. Bu kredi kapsamında farklı ödeme dönemleri ve uygun vade seçenekleriyle yatırım kredisi fırsatı sunulmaktadır. Sübvansiyonlu kredi kapsamında düşük faizli kredi imkanı yeni işletme kredilerinde de yer almaktadır. Ziraat bankası işletme edindirme kredisi detayları için tıklayınız.

Arazi Alım Kredisi

Tarım arazilerinin üretime kazandırılıp işletme ölçeklerinin büyütülerek verimli hale getirilmesi amacıyla üzerinde tarım yapılacak tarla özelliklerine sahip arazilerin alımı için Ziraat Bankasından bu kredi türünü kullanabilirsiniz. Arazi alım kredisi, hisseli arazilerin diğer sahiplerinden alınması, bitişik arazilerin alınması, hisseli veya bitişik parsel olmayan arazilerin alınması için alınabilmektedir. Ziraat bankası arazi alım kredisi detayları için tıklayınız.

Sözleşmeli Üretim Kredisi

Ziraat Bankası sözleşmeli üretime özel kredi imkanı sunuyor. Buna göre 2008/26858 sayılı sözleşmeli üretimle ilgili usul ve esaslar yönetmeliği kapsamında sözleşmeli üretim modeliyle tarımsal faaliyetlerini sürdüren çiftçiler bu kredi türünden faydalanabilirler. Firmalar, sözleşmeli üreticilerinin üretim faaliyetlerine yönelik sağladığı girdi ve hizmet bedellerini, üreticiler ise ürün bedeli alacakları için sözleşmeli üretim kredisi kullanabilir. Gerekli koşullar ve üretim uygunluğu varsa sübvanse edilmiş düşük faizli kredi imkanından faydalanabilirsiniz. Ziraat bankası sözleşmeli üretim kredisi detayları için tıklayınız.

Ziraat Bankası Faizsiz Çiftçi Kredisi 2022

Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri (TKK) üzerinden kullanılacak düşük faizli tarımsal yatırım ve işletme kredilerinde şartlar açıklandı. Tarım ve Orman bakanlığından yapılan açıklamaya göre geleneksel bitkisel üretim yapan işletmelerin 50.000 TL‘ye kadar %100 sübvansiyonlu faizsiz kredi kullanacağı duyuruldu. İşletmelerin 50.000 TL üzerindeki kredileri ise %50 oranında sübvanse edilecek. Düşük faizli kredi kullanımında üst limit ise 2.500.000 TL olarak belirlenmiş oldu.

ziraat bankası faizsiz çiftçi kredisi

TKK ve Ziraat bankasından belirlenen limitler dahilinde faizsiz kredi kullanma imkanı 2021 ve 2022 yılının sonuna kadar devam edecek.

Ziraat Bankası Çiftçi Kredisi Faiz Oranları 2022

Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri üzerinden Cumhurbaşkanı kararıyla tarımsal üretime dair düşük faizli yatırım ve işletme kredisi verilmektedir. Yıllık cari faiz oranları üzerinden verilen tarımsal kredilere devlet tarafından yapılan sübvansiyonlarla düşük faiz oranları uygulanmaktadır. Yıllık %9 seviyesinde olan cari faiz oranına yapılan indirimler aşağıdaki tabloda yer almaktadır.

ziraat bankası düşük faizli kredi

Düşük faizle kullandırılacak yatırım ve işletme kredileri ile ilgili teknik esasları öğrenmek için tıklayınız.

Ziraat Bankası Çiftçi Kredi Başvuruları Nasıl Yapılacak?

Türkiye Ziraat Bankası, diğer yıllarda olduğu gibi bu yıl da uygun ödeme koşulları ve düşük faizlerle çiftçilere kredi desteği sunuyor. Başvurular tüm tarım kredi ürünlerine Ziraat Bankası şubeleri üzerinden yapılmaktadır. Başvuru esnasında gerekli belgelerin yanınızda bulunması gerekmektedir.

Ziraat Bankası Çiftçi Kredisi İçin Gerekli Belgeler

Ziraat bankası şubelerinden yapacağınız başvurularda istenen gerekli belgeler gerçek veya tüzel kişi şeklinde ikiye ayrılıyor. Gerçek kişi için istenen belgeler:

  • Nüfus cüzdanı veya kimlik kartı
  • Çiftçi olduğunuzu gösteren belge veya ÇKS belgesi
  • Krediye karşılık gösterilecek teminatlara ilişkin belgeler
  • İşletmenize ait son 3 yılı gösteren detaylı gelir tablosu

Tüzel kişi için istenen belgeler:

  • Çiftçi olduğunuzu gösteren belge veya ÇKS belgesi
  • Tüzel kişilik ana sözleşmesinin ve varsa değişikliklerin yayımlandığı ticaret sicili gazetesi
  • Oda kayıt belgesi
  • Vergi levhası
  • Tüzel kişiliği temsile yetkili kişilerin, temsil yetkisine ilişkin kararlar ve noter onaylı imza sirküleri
  • Yeni kurulan tüzel kişilikler için kuruluş ve/veya son yıla ait, diğerlerinde ise en az son üç yıla ait bilanço ve gelir tablosu
  • Tarımsal faaliyetin sürdüğü teşvik belgeleri (tapu, kontrat gibi)
  • Krediye karşılık gösterilecek teminatlara ilişkin belgeler

Duruma göre bu belgelere ek olarak banka şubesi tarafından farklı belgeler istenebilir. Gerekli tüm belgelerle beraber başvurularınızı şubelerden kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu