Ufak Parayla Nasıl Yatırım Yapılır? (Az Riskli Küçük Yatırımlar)
Elindeki birikimiyle küçük yatırımlar yapmak isteyenler için bu sayfada bir dize tavsiyeler ve bilgiler hazırladık. Ufak parayla nasıl yatırım yapılır işte tüm ayrıntılar.

Yatırım yapmak için genç yaşlarda çalışıp yaşın ilerlemesi beklenebilir ancak bu epey zaman alır. Yaşlanınca yatırım yapmaktan çok gençken de az paralarla yatırım yapmak oldukça mümkündür.
Bu durumda paranız çok veya az olsun küçük bir kısmını yatırım için ayırmanız gerekecektir. Örneğin 3 aylık dönemlerde farklı hisse senetleri alarak ufak parayla nasıl yatırım yapılır sorusuna da cevap bulabilirsiniz. Farklı hisse senetleri almakla risk seviyenizi de düşük tutarak her ihtimale karşı önlem de almış olursunuz.
Küçük bir portföy oluşturarak yatırımınıza başlayabilirsiniz bu süre boyunca uzun vadede yatırım yapmalı ve kısa vadede yapılan yatırım bozulmamalıdır aksi halde ufak kayıplar yaşanabilir.
İlgili: En çok kazandıran yatırım aracı
Elinizde net bir bilgi olmadan birikiminize dokunmayın. Bunu riskin en düşük olduğu zamanda yapabilirsiniz. Getirisi götürüsünden asla az olmayacak işlere yatırım yapmalısınız.
Küçük Yatırımcıya Öneriler
Küçük yatırımcılar günümüzde sayıca oldukça artmaya başlamıştır. Yatırım için öngörülü olması gereken küçük yatırımcının yaptığı birçok da hata vardır. Yanlış işlere veya elindeki para azlığı nedeniyle riskli işlere oldukça kolayca yatırım yapar. Küçük yatırımcının yapması gereken şunlardır:
- Küçük yatırımcı öncelikler elindeki parayı asla küçümsememelidir. O paradan elde edeceği kazancı düşünmeli ve ona odaklanmalıdır.
- Yatırımdan elde ettiğiniz karı gördüğünüz zaman ne kadar rahatlamış olunsa da dikkat etmeyi gözden kaçırmamalısınız. Kontrolü kaybetmemek için kaynağı her zaman doğru kullanmalı ve yatırımı ona uygun yapmalısınız.
- Elde ettiğiniz gelir ne olursa olsun bu riski düşük işlerde kullanılmalıdır. Riskin dağıtılması ve azaltılması önerilir.
- Size iş yapmanızı sağlayan araçlara yatırım yapabilirsiniz. Dilediğiniz dalda bir işletmenin hisse senetlerini alarak başlayabilirsiniz.
- Size karmaşık gelen bir yatırım aracı seçmemeye özen gösterin. Bu durumda işiniz daha kolay olacaktır.
- Yatırım aracı fiyat önceden takip edilmeli ve ucuzken alınmalıdır. Fiyatı yükseldiği dönemler beklenmeli ve en uygun anda da satışa sunulmalıdır.
Az Para İle Daha Çok Yatırım
Elinizdeki para ne kadar az olursa olsun bir alt tabanı olmalıdır. Yani bir yatırım için elinizde bundan fazlası gerekir. Daha sonrası ve ihtiyatlı bir yatırım için gereken budur. Az para ile yapacağınız küçük yatırımlar şunlardır:
- Faiz
- Borsa
- Döviz
- Gayrimenkul
- Ortaklık
Paranızı elinizde bulundurmanın size uzun vadede zarar sağlayacağı görülür. Bunun için elinizdeki parayı hızla yatırıma dönüştürmelisiniz. Elde edeceğiniz gelir az da olsa paranızı çok fazla durdurmamaya özen gösteriniz.
Yatırımda Para Nasıl Kullanılmalı?
Yatırım yapmak için elinizdeki paranın ne kadar olduğu pek önemli değildir. Ancak elinizdeki para ile nasıl yatırımlar yapacağınız oldukça önemlidir. Paranızın ne kadar olduğunu, ne kadarını yatırım için düşündüğünüzü ve yatırımın akıllıca olmasına dikkat ediniz. Paranızı çabuk kullanmak doğru olabilir al-sat işleri ile kısa vadede karınızı yükseltebilirsiniz. Yatırım yapmadan önce paranızı yönetirken, kar-zarar dengesi, risk faktörü ve paranızı bölüştürmeyi bilmeniz gerekiyor.
Yatırım Sonucu Beklentiler Neler Olmalı?
Az parayla nasıl yatırım yapılır, yatırım sonucu bizi neler bekler bunları önceden bilmeyiz. İşin riski ise alacağımız tedbirler için oldukça önemlidir. Riskli olan her işte ufak tefek kayıplar olabilir. Yatırımın sonucunda ortaya çıkacak kar-zarar durumu ne olursa olsun işinizin riskine göre analiz edin. Beklentinizi düşük tutmaya çalışın. Çünkü işin sonunda her zaman son durum sizi mutlu etmeyebilir. Elbette riski az işlerde durum tam tersine döner.
Az Parayla Yatırımda Dikkat Edilmesi Gerekenler
Yatırım işi dışarıdan göründüğü kadar kolay değildir. Zahmetli iş olan bu durumda yapılacak en önemli şeylerden biri doğru psikoloji ile hareket etmek olacaktır. İşinizi yaparken sabırsız, hırslı, kibirli ve aceleci davranmamanız gerekir. Çünkü çoğu zaman illaki kazandığınızın yanında kaybettikleriniz de olacaktır.