TEB Kimin? 2022’de Sahibi Kim?
TEB Kimin, sahibi kim, kime ait şeklinde banka tarihçesinde merak edilen detayları bu sayfamızdan açıklıyoruz. TEB, Türkiye’de Kocaeli ilinde 1927 senesinde %100 yerli sermaye yapısı ile kurulmuştur. Kocaeli Halk Bankası olarak bilinen TEB Bankası ilk kurulduğunda küçük bir banka olarak faaliyet göstermiştir.
TEB Kimin? Sahibi Kim?
Çolakoğlu Holding tarafından 1982 yılında Kocaeli Halk Bankası çalışmaları takdir edilmiş ve bankanın %100’ünü satın alarak adını TEB yani Türkiye Ekonomi Bankası olarak değiştirmiştir. 81 vilayette hizmet veren TEB, 2001 yılına kadar hızla büyümeye devam etmiştir. Yabncı sermaye tarafından fark edilen banka hisseleri, BNP Paribas tarafından %50’den fazlası satın alınarak Çolakoğlu Holding ve BNP Paribas ortaklığı oluşmuştur.
TEB Kime Ait? Ortaklıkları
10 Şubat 2005 yılı itibari ile dünya çapında, varlık yönetimi alanında 7. sırada olan TEB, Euro bölgesinde ise 1. sıradadır. Günümüzde 74 ülkede faaliyet gösteren, uluslararası bir marka değeri olan BNP Paribas, TEB ile gerçekleştirdiği ortaklık sonrası daha fazla büyüyerek yatırımlarını artırmıştır. Stratejik anlamda başarılı bir ortaklık kararı alan TEB bugün TEB yatırım, TEB factoring, TEB Kosova, TEB portföy, BNP Paribas leasing solutions olarak pay sahibi oldu.
TEB Toplumsal Hizmetleri
Bankalar arasında saygın, güçlü, ortaklık yapısı ve büyüme hızı ile güvenilir bankalar arasında olan TEB; İnovasyonel yapısı, finansal okuryazarlık, kadın patronlar, spor, girişimcilik gibi sosyal alanda projeler geliştiriyor. Asıl uzmanlık alanı kurumsal bankacılık, özel bankacılık ve ticari bankacılık olan TEB başarısını, stratejik ortaklığı sonucu bireysel bankacılık, işletme bankacılığı ve kobi bankacılığı hizmetleri alanında da göstermiştir.
TEB Bankacılık Hizmetleri
Türkiye’de başarılı finans kurumları ve güvenilir bankalar arasında yer alan TEB; 1927 yılı itibari ile müşterilerine hizmet vermektedir. Her geçen gün hizmetlerine yenisini ekleyen ve gelişim gösteren banka müşteri memnuniyetini üst düzeyde tutuyor. Hizmetleri;
- Yatırım bankacılığı
- Bireysel bankacılık
- Kurumsal bankacılık
- Sigortacılık
- Portföy hizmetleri
- Leasing
- Factoring
Hizmetlerinde; istikrarlı büyüyen şubeleri, uzman personel yapısı, ürün alternatiflerinin katkısı büyüktür. Tüm faaliyetlerinde SPK tarafından yayınlanan Kurumsal Yönetim İlkeleri’ni benimsemiş, şeffaf, profesyonel yönetici kadrosu, toplumsal refahı üst düzeye çıkaracak yöntemler uygulamaya çalışmıştır.