Maaş Blokesi Nasıl Kaldırılır?

maaş blokesi nasıl kaldırılır

Maaş blokesi nasıl kaldırılır konusunda merak ettiklerinizi bu sayfamızdan öğrenebilirsiniz. Maaş hesabı olan kişiler maaşlarına bloke konulması sorunlarıyla karşılaşabiliyorlar Bu durumda maaşları bloke edilmiş olduğu için maaşlarının yattığı bankadan paralarını almaları mümkün olmuyor. Söz konusu hesaplarında maaşları yatmış gözükse de hesapları bloke olduğu için işlem yapamıyorlar.

Para çekememenin yanı sıra havale gibi işlemleri de gerçekleştiremiyorlar. Hesaplarındaki bloke işleminin kalkması için kişilerin borçlarını ödemeleri gerekiyor. Hesaba bloke işlemi devlet tarafından yapılacağı gibi kişinin diğer alacakları tarafından da yapılabiliyor. Özellikle yeni geçilen e-haciz sisteminde kişilerin devlete ait ödemeleri gereken borçları tespit edilerek banka ya da maaş hesaplarına el konulabiliyor.

Bu sistem gereği bankalarda kişilerin borçlarını ödemeden işlem yapmasına engel oluyor. Bloke işlemi devlet tarafından konulduğu için banka yetkililerini yapabileceği bir şey kalmıyor. İşlemin kaldırılması için borcun ödenmesi ya da borçlu olunun kurumla görüşülmesi gerekiyor. Borcun ödenmesi ya da taksitlendirilmesi durumunda da bloke işlemi maaş hesabından kaldırılabiliyor.

Maaş Bloke Kaldırmak İçin Gerekli Olan Belgeler

Hesabına bloke konulan kişiler hesaptaki bloke kaldırmak için hazırlamaları gereken belgeleri merak ediyorlar ya da bloke için nereye dilekçe vereceklerini merak ediyorlar. Ancak hesaptaki bloke işleminin kaldırılması için herhangi bir dilekçe ya da belgeye ihtiyaç yoktur.

Bloke işleminin ortadan kalkması için söz konusu borcun ödenmesi ya da taksitlere bölünmesi işleminin gerçekleştirilmesi gerekiyor. Ayrıca kişinin hesabına konulan bloke tutarı kişinin borç tutarı miktarında oluyor. Örnek vermek gerekirse kişinin hesabında 50 bin lira varsa ve bu kişinin ödemesi gereken borç miktarı 5 bin liraysa hesaptaki 5 bin lira üzerine bloke işlemi uygulanıyor.

Hesap sahibi kişi kalan 45 bini kullanabilirken borç tutarındaki 5 bini kullanamıyor. Borç tutarı ödendiği durumda da hesapta bulunan miktardaki bloke kaldırılarak kullanıma açılıyor. Kişinin ödemesi gereken borç tutarı 50 binse banka hesabındaki tutarın tamamı bloke almış oluyor.

Hesaplarına bloke konulmasını istemeyen kişilerin borçlarını zamanında ödemesi bloke alan kişilerinde borçlu olduğu kurumlarla iletişim kurarak bir anlaşma yoluna gitmesi gerekiyor. Kurumlarla görüşerek var olan borçlarını yapılandıran kişiler bloke işleminden kurtulabiliyorlar.

Bloke Emekli Maaşına Konulur Mu?

Banka hesabına ya da maaş hesabına bloke konulan kişiler dışında emekli maaşı alan kişiler de maaşlarına bloke konulup konulmayacağını merak ediyorlar. Emekli maaşına bloke konulması işlemi yasal olan işlemler arasında bulunmuyor.

Normal şartlarda kişilerin emekli maaşlarına maaş konulamıyor. Ancak bazı bankalar bunu yapabiliyorlar. Bu durumda kişilerin bankadan aldıkları maaşın emekli maaşı olduğunu belirterek koyulan bloke işlemini kaldırtmaları gerekiyor.

Bunun dışında kişiler maaş aldıkları bankaları değiştirerek çözüm bulabiliyorlar. Bunun dışında bankalar üzerinden çekilen kredi gibi durumlarda kişilerin imzaladıkları sözleşmede belirtilirse emekli maaşına borcun ödenmemesi durumunda bloke koyabiliyorlar. Bunun içinde kişilerin kredi çekme durumlarında nasıl bir sözleşmeye imza attıklarını bilmeleri gerekiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu