Hesap İşletim Ücreti Almayan Bankalar 2022 (0 Mastaf)

Hesap işletim ücreti almayan bankalar 2022 yılında yine trendler arasında yer alıyor. Bu bankalar hakkında tüm detayları yazımızdan öğrenebilirsiniz. Bankalar yaptıkları pek çok işlem için hizmet bedeli alır. Alınan hizmet bedellerinden biri de hesap işletim ücretidir. Fakat bu ücretler bazen müşteriler için büyük bir yük olarak görülür. Dolayısıyla tüketicilere bu ücreti almayan bankalar ile çalışmak daha cazip gelmektedir.

Hesap İşletim Ücreti Almayan Bankalar Hangileri 2022

Hesap işletim ücreti almayan bankalara bakıldığı zaman genellikle çağımızın yeni trendi dijital bankacılık kuruluşlarını göreceksiniz. Dijital bankalarda şube yok. Tüm işlemlerinizi online yaptığınız için masraflar daha az. Bundan dolayı da hesap işletim ücreti gibi pek çok masraf ortadan kalkmış oluyor. Hesap işletim ücreti almayan bankaların güncel listesi şu şekilde;

  • Enpara
  • Senin Bankan
  • Yapı Kredi Nuvo
  • CEPTETEB
  • Albaraka Türk Katlım Bankası
  • Türkiye Finans Katılım Bankası

Bu bankalar tarafından yapılan işlemlerde hesap işletim ücreti talep edilmez. Bazı bankalar tarafından hesap işletim ücreti belirli koşullarda alınmayabilir. Ancak yukarıdaki listede gördüğünüz dijital bankalar hiçbir zaman hesap işletim ücreti almadıklarını adeta slogan şeklinde dile getirmektedir.

Hesap İşletim Ücreti Ne Kadar Zamanda Alınır?

Hesap işletim ücretleri bankalar tarafından genelde vadesiz hesaplar için alınır. Bu ücret müşterilerden belirli aralıklar ile alınır. Bankalar hesap işletim ücretleri için 3 ve 6 aylık periyotlar belirlemiştir. Düzenli olarak belirlenen aralıklarda hesap işletim ücreti alınır. Her bankaya göre ve geçen zaman dilimine göre hesap işletim ücretleri değişebilir.

Hesap İşletim Ücreti Ödememek İçin Ne Yapılabilir?

Masraf adı altında alınan hesap işletim ücreti, pek çok kişi tarafından gereksiz görülmektedir. Bu bakımdan bazı bankalar daha hesap açılmadan müşterileri ile anlaşmaya dahi varır. Bu anlaşma şartlarına bağlı kalan müşterilerden hesap işletim ücreti talep edilmez. Hesaptan verilecek olan belirli sayıda otomatik fatura ödemeleri hesap işletim ücretini genelde ortadan kaldırır.

Maaş Hesaplarından Hesap İşletim Ücreti Kesilir Mi?

Belirli bankalardan maaş alanlar için bu bankalar maaş hesabı açmaktadır. Bu banklar ile anlaşmalı olarak maaş alma şartları bulunur. Genelde bankalarda bulunan maaş hesaplarından hesap işletim ücreti talep edilmez. Hatta bu konuda maaş hesaplarına ekstra hizmetler de verilir. Bazı bankalar maaş hesaplarından yapılan havale için ücretsiz hizmet sunar. Aynı şekilde bu hesaplardan yapılacak olan EFT için de ücret talep edilmez. Maaş hesaplarında farklı kampanyalar ile hizmet verilebiliyor.

hesap işletim ücreti nedir

Tüm Bankaların Hesap İşletim Ücretleri 2022

Hesap işletim ücreti almayan bankalara ek olarak diğer bankaların hesap işletim ücretlerini de merak edeceğinizi düşündük. Artık biliyorsunuz ki bankaların kağıt ve kalem gibi masraflar için müşterilerinden aldıkları ücrete hesap işletim ücreti deniyor. Günümüzde, bazı bankalar 100 liranın üstünde hesap işletim ücreti alırken bazıları ise 80 liranın altında alabiliyor. Ancak az veya çok her bankanın bu ücreti aldığını söylemek gerekir. Aşağıdaki tabloda tüm bankaların hesap işletim ücretlerini bulabilirsiniz. Sıralama alfabetik sıraya göre yapılmıştır.

Banka AdıHesap İşletim ÜcretiToplam
Abank3 ayda bir 20.59 TL82.36 TL
Akbank6 ayda bir 66.30 TL132.60 TL
AlbarakaHesap işletim ücreti yokÜcretsiz
AnadolubankHer ay 9.75 TL117.00 TL
Burgan BankAyda bir 7.60 TL91.20 TL
DenizbankAyda bir 11.58 TL138.96 TL
FibabankaAyda bir 7.35 TL88.20 TL
Garanti BBVA6 ayda bir 67.22 TL134.44 TL
Halk BankasıAyda bir 6.50 TL78.00 TL
HSBCAyda bir 10.70 TL128.40 TL
ICBC BankAyda bir 6.00 TL72.00 TL
ING BankAyda bir 10.70 TL126 TL
Kuveyt TürkHesap işletim ücreti yokÜcretsiz
Odeabank3 ayda bir 22.00 TL88.00 TL
PTT BankBir kereliğine 5 TL alınıyor.
Hesap kapatıldığında iade ediliyor.
5.00 TL
QNB Finansbank3 ayda bir 38.25 TL153.00 TL
Şekerbank3 ayda bir 26.25 TL105.00 TL
TEB3 ayda bir 29.00 TL116.00 TL
Türkiye FinansHesap işletim ücreti yokÜcretsiz
Türkiye İş Bankası6 ayda bir 54.00 TL108.00 TL
Turkland BankYılda bir kere alınır50.00 TL
VakıfBankAyda bir 8.00 TL96.00 TL
Yapı Kredi6 ayda bir 64.50 TL129.00 TL
Ziraat Bankası3 ayda bir 20.00 TL80.00 TL

Bankalar, müşterilerinin hesaplarında para olduğu zaman bu ücreti keserler. Buna ek olarak bazı durumlarda hesap işletim ücreti alınmaz. Maaşını vadesiz hesap ile alanlardan, öğrenci olanlardan, faturalarına otomatik ödeme talimatı verenlerden, bireysel emeklilik veya sigorta gibi hizmetleri kullananlardan ve özel banka kartı alanlardan hesap işletim ücreti alınmamaktadır. Ancak, hesap işletim ücretinin hangi şartlarda alınmayacağını öğrenmek için her müşterinin bankasıyla iletişime geçmesi gerekmektedir.

Hesap işletim ücretinin yasal olup olmadığına dair birçok tartışma bulunmaktadır. Ancak, TBB’ye göre bu ücret yasaldır. Bankacılık sözleşmesinde yer alan şartların müşteri tarafından ödenmesi durumunda bu ücretin ödenmesi gerekmektedir. Buna ek olarak, hesap işletim ücreti, 2002 yılından bu yana Türkiye’de uygulanmaktadır. 2002 yılından önce bankalardan hizmet alanlar, bu ücreti ödemekle yükümlü değildiler. Son olarak belirtmekte fayda var ki bankacılığın dijital ortama evirilmesiyle beraber hesap işletim ücreti almayan bankalar bulunuyor. Bunun için yazımızın başında belirttiğimiz bankaları değerlendirebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu