Bankalardan Neden Kredi Kartı Alamıyorum Ne Yapmalıyım?

Bankalardan kredi kartı alamıyorum diyorsanız neden alamadığınızı ve ne yapmanız gerektiğini buradan aktaracağız.

Kredi kartı almak istiyorsunuz ama sürekli ret cevabı mı alıyorsunuz? Neden kredi kartı alamıyorum diye düşünenler için bu yazımız tam bir rehber niteliğinde. Artık kredi kartı çıkmıyor diye üzülmenize gerek yok! Bu konuda bilmeniz gereken her şeyi aşağıda derinlemesine ele aldık.

Kredi Kartı Alamıyorum Diyenlerin İlk Olarak Bilmesi Gerekenler

Bankalara kredi kartı almak için başvurulduğu zaman eğer kart teklini banka yapmış olsa bile ret cevabı alınabiliyor. Buna neden olarak bankalar kredi kartı vermek için müşterilerinden belirli şartların sağlanmasını istiyor. Kredi kartı sahibi olmak için bankaların müşterilerden beklediği en önemli kriter gelir belgesidir. Gelir belgesi banka için bir güvence belgesidir. Eğer geliriniz belgelenemiyor ise banka nezdinde müşteri güvensiz olarak değerlendirilebilir. Eğer kişinin kredi sicili bozuksa bu da kredi kartı alamama sebebi olarak değerlendirilir.

Bu durumda kredi kartı alınabilmesi için önce sicilin temizlenmesi gerekir. Bunun için fatura ödemelerine dikkat etmeli, kart ödemelerinin minimum asgarisini ödemeli hatta mümkünse asgarisinden fazlasını ödemelisiniz. Bende bunların hepsi var ama kart alamıyorum ne yapmalıyım diyorsanız, bir süre daha sabırla beklemeniz gerekecek. Bu süreçte bankalarla ilişkiniz iyi olmalı. Borç geciktirmemeli, sürekli kredi kartı başvurusu yapmamalısınız. Bir süre sonra ilk olarak maaş aldığınız bankadan kart başvurusu yapın ve bekleyin bu süreçten sonra kart isteğiniz yüksek ihtimalle kabul edilecektir.

Maaş Aldığınız Banka Kredi Kartı Vermiyorsa?

Maaş alınan bankadan kredi kartı başvurusu reddediliyorsa bunun en büyük sebebi bankanıza herhangi bir gelir belirtmediğinizden ötürüdür. Ülkemizdeki bankalar çoğunlukla maaş müşterilerine kredi kartı verirler hatta bu kartlar aidatsız kredi kartları adı altında verilir. Eğer maaş bankanızdan kredi kartı alamıyorsanız muhtemelen aşağıdaki kriterlere takılmış olabilirsiniz.

  • Henüz bankalarla hiç çalışmamış olabilirsiniz.
  • Talep edilen limit maaşınızın üstünde değerlendirilmiş olabilir.

Eğer bu durumlardan ötürü kart talebiniz karşılanmıyorsa iş yeriniz ile görüşüp sözleşmeniz gereği kredi kartı almak için yardım isteyebilirsiniz.

Hiçbir Borcum Yok Kredi Kartı Alamıyorum Ne Yapmalıyım?

Kredi kartı alamamanın aslında borç ile çok fazla ilgisi yoktur. Çünkü az önce de bahsettiğimiz gibi farklı kriterler banka tarafından değerlendirilir. Eğer bugüne kadar hiç bankayla bir ilişkiniz olmadı ise kredi kartı almanız biraz zaman alacaktır. Çünkü banka sizin hakkınızda hiçbir şey bilmiyor ve hesaplarınızda herhangi bir hareket görünmüyor. Bankalar tüm finansal işlemlerinize ulaşabildiği için, hesabınızdaki varlıklar, ödemeler, kredi ödemesi işlemleri göz önüne alır. Yaşamdan bir örnekle anlatacak olursak tanımadığımız birine borç vermekten imtina edebiliriz, bankada durumlara tam olarak bu şekilde bakar. Öyleyse bu durumda ne yapılması gerekir onları anlatalım.

İlk olarak bir mevduat hesabı açın ve oraya sürekli para girişi sağlayın. Bu hesaptan otomatik ödeme talimatı verin ve faturaların düzenli ödenmesini sağlayın. Bunlar çok basit elektrik, su, internet, telefon veya kredi borcu ödemeleri olabilir. Bir müddet sonra kredi notunuz az da olsa değişmeye başlayacaktır. Zamanla kredi notunuz iyileştikçe ve siz bankalarla işlemlerinizi sağlıklı bir şekilde devam ettirdikçe istediğiniz kredi kartını alabileceksiniz.

Kara Listedeki Bir Kişi Kredi Kartı Alabilir Mi?

Bankalara olan kredi veye kredi kartı borçlarından dolayı kara listeye girenlerin en çok merak ettiği konulardan biri de kara listede kredi kartı alınabiliyor mu sorusu oluyor. Bu konu için de önemli bilgiler paylaşacağız. Kara listede olan bir kişinin bankalarla çalışabilmesi mümkün değildir. Bu süreçte kredi veya kredi kartı başvurularının hepsi ret cevabı alacaktır. Ancak tüm borçlar ödenip borcu yoktur belgesi ile beraber kara listeden çıktıktan sonra kart başvuruları değerlendirilir. Tabi herkesin bildiği gibi de kara listeden çıkma süreci genellikle 5 yıl sürmektedir. Bu süreçten sonra dersinizi iyi almış olmanız ve bankalarla daha düzgün şekilde çalışıyor olmanız gerekmektedir.

Enpara’dan Kredi Kartı Alamıyorum Ne Yapmam Gerekiyor?

Enpara kredi kartı başvurunuz olumsuz sonuçlandıysa burada anlatacaklarımızı mutlaka bilmelisiniz. Enpara da diğer bankalar gibi belirli koşullar dahilinde müşterilerine hizmet sağlamaktadır. Enpara, QNB Finansbank politikalarına bağlı olarak hizmet sunmaktadır. Enpara da kredi kartı almak isteyen müşterilerinin öncelikle sicil durumuna, kredi notuna, gelir belgesine ve kart talebinin gelirle uyumuna dikkat eder. Bu kriterlerden birisi sağlanmazsa başvuru olumsuz sonuçlanır. Bu saydığımız durumlara dikkat ederek başvurunuzu yaparsanız kart başvurunuz olumlu sonuçlanacaktır.

En Kolay Nasıl Kredi Kartı Alırım?

Kredi kartı kullanımı artık bugünlerde elzem bir durum haline gelmiştir. Günümüzde kredi kartıyla alışveriş yapılamayan bir yer yok. Bankalar tarafında ise müşterilere kredi kartı satmak için adeta çekişme var. Biz de burada en kolay ve en çabuk kredi kartı alma seçeneklerine yer vereceğiz. Aşağıda yer alan bankalardan kolaylıkla başvuru yapabilir ve kabul edildiği takdirde kolaylıkla kart sahibi olabilirsiniz. Kabul edilen başvurular neticesinde 3-4 gün içinde kartlar teslim ediliyor. Aşağıda vermiş olduğumuz bankalara başvuru yaparak hızlıca işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

Tüm bu saydığımız kartlar için bankaların resmi sitelerinden, mobil uygulamalarından veya şahsen gidip şubelerinden kolaylıkla başvuru yapabilirsiniz. Bu kartlar için müşterilere biraz daha kolaylık sağlanmakta ve koşulları uyan kişilere çabucak verilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu